Vraag en antwoord

HOE KUNT UW BLOEDDRUK VERBETEREN MET EEN SPA?

 

Ongeveer 38% van de mensen in de leeftijd tussen 45 en 55 jaar hebben een te hoge bloeddruk en het percentage stijgt met de leeftijd.
Wist u dat u door in een spa te weken uw bloeddruk op natuurlijke wijze kunt verlagen?
Dit is hoe uw bloeddruk wordt beïnvloed door een spa:
Wanneer je lichaam opwarmt, neemt de bloedstroom toe. Door het opwarmen van uw bloed worden uw bloedvaten wijder.
Dit betekent: uw bloedvaten zetten uit en maken de bloedcirculatie gemakkelijker. De bloeddruk wordt vervolgens verlaagd – 20 minuten in de spa volstaat hiervoor!
Betekent dit nu dat als u de rest van uw leven in een spa zou leven, uw bloeddruk terug normaal zou zijn?
Ja – in theorie wel. Maar we weten ook dat 24/7 leven in een spa niet mogelijk is.
Realistisch gezien zou u uw spa minimaal 3 keer per week moeten gebruiken, maar de meeste van onze klanten gebruiken ‘m vaker.

 

 

HOE KUNT U UW SPIEREN OPWARMEN MET EEN SPA?

 

 

Spring in uw spa en dit is wat er gebeurt:
Water brengt 25 keer sneller warmte over dan lucht! Het hete water zorgt voor spierontspanning omdat de warmte van het water diep in je spieren wordt gebracht. Normaal probeert uw lichaam zichzelf te koelen door warmte naar de oppervlakte te brengen via uw bloed.
In tegenstelling tot een badkuip (waar het water snel koud wordt) kan een spa voor onbepaalde tijd een warmwatertemperatuur handhaven. Uw bloed keert diep in uw lichaam terug op een warmere temperatuur als eerst, en levert therapeutische warmte af waar andere behandelingen dat niet kunnen. Circulatie is verbeterd met 121% wanneer dit gebeurd in 38 graden water!
Dus nogmaals, betekent dit dat je 24/7 in je spa moet zitten om warm te blijven met een goede bloedsomloop?
Dat kan, maar 30-45 minuten in een spa per dag is optimaal – en u voelt zich warm en flexibel.
Beloofd!

 

HOE KUNT UW LICHAAM ONDERSTEUNEN MET DRIJFVERMOGEN IN EEN SPA?

 

Wanneer u in een spa zit, vermindert het drijfvermogen de effecten van de zwaartekracht. Uw lichaamsgewicht wordt verlaagd met 75-90% met onderdompeling op borsthoogte tot nekniveau.
Dit betekent: een persoon die 70 kg op het land weegt, weegt ongeveer 7 kg in het diepe water vanaf de nek!
Dit is een belangrijke hulp om de druk op uw gewrichten te verminderen! U krijgt een dynamische flexibiliteit door “drijfvermogen”.
U helpt uw lichaam ontspannen omdat het drijfvermogen de hoeveelheid druk vermindert die door uw botten, gewrichten en gewrichtsbanden wordt doorgegeven in vergelijking als u op de grond staat. Iedereen kan de mobiliteit verbeteren terwijl ze zich in een spa bevinden. De kracht van “drijfvermogen” helpt bij een veneuze terugkeer. Op het land duwt de neerwaartse zwaartekracht het bloed naar de voeten. Het cardiovasculaire systeem werkt tegen de zwaartekracht in om het bloed naar het hart terug te brengen. In het water werkt de opwaartse kracht van “drijfvermogen” de neerwaartse aantrekkingskracht van de zwaartekracht tegen en helpt zo bij veneuze terugkeer. Dit draagt bij aan lagere trainingshartslag tijdens thermische wateractiviteiten!